Παναγια Της Τηνου / Panagia Thnoy Arxeia Ertflix / Ο ιερός ναός ευαγγελιστρίας της τήνου ή παναγία της τήνου, είναι ορθόδοξος ναός του 19ου αι.. Πώς είναι όμως η εικόνα της παναγίας της τήνου πίσω από τα τάματα των πιστών; Στη θέση αυτή κτίσθηκε ναός, στον οποίο εναποτέθηκε η εικόνα. Δώστε πρῶτος μία ἀξιολόγηση η αγια πελαγια και η παναγια τησ τηνου. Παναγία τήνου, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παναγία της τήνου, είναι μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον απόστολο λουκά.

Στη θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου, η μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. Μια μοναχή της μονής της κοιμήσεως του κεχροβουνίου στην τήνο, η πελαγία, αφηγείται στον τότε μητροπολίτη τις θεϊκές οπτασίες της που έκαναν λόγο για μια θαυματουργή εικόνα της παναγίας που βρισκόταν θαμμένη στα έγκατα του νησιού. Η παναγία τήνου, ο ιερός ναός ευαγγελιστρίας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λατρευτικά κέντρα της ορθοδοξίας παγκοσμίως και τον συχνότερο προσκυνηματικό προορισμό εντός ελλάδος. Παναγία τήνου, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. H παναγία της τήνου, ανακαλύφθηκε από το όραμα μιας μοναχής και έσπασε στα δύο από το χτύπημα της αξίνας.

Astynomokratoymenh H Panagia Ths Thnoy Prwtofaneis Eikones Apo Ton Fetino Eortasmo Oi Astynomikoi Einai Pio Polloi Apo Toys Pistoys Fwto Makeleio Gr
Astynomokratoymenh H Panagia Ths Thnoy Prwtofaneis Eikones Apo Ton Fetino Eortasmo Oi Astynomikoi Einai Pio Polloi Apo Toys Pistoys Fwto Makeleio Gr from www.makeleio.gr
About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators. Η εικόνα της παναγίας, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 ιανουαρίου 1823 στο κτήμα δοξαρά στην τήνο. Η μοναχή συνοδεία της ηγουμένης της μονής ειδοποιεί τον μητροπολίτη της τήνου γαβριήλ, ο οποίος προσκαλεί τους τοπικούς παράγοντες και τον λαό της τήνου στον μητροπολιτικό ναό των ταξιαρχών, παρακαλώντας τους να συνδράμουν, για τον σκοπό αυτό, όπως ο καθένας μπορούσε. Πρόκειται για ένα από τα ιερότερα σύμβολα του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Η εικόνα ανακαλύφθηκε μετά από ανασκαφές στις 30 ιανουαρίου 1823 και ενώ προηγήθηκαν ανασκαφές το 1822 που. Το 1822 η αδελφή πελαγία από την ιερά μονή κεχροβουνίου είδε την παναγία να της ζητά να βρει μια θαυματουργή εικόνα που ήταν χρόνια θαμμένη στη γη. Εστιατόρια εκεί κοντά (παναγία η ευαγγελίστρια, ναός και μουσείο): «ἡ χάρις τοῦ ἐξ ἐμοῦ τεχθέντος δί' ἐμοῦ μετ.

Η ιερή εικόνα της παναγίας που φυλάσσεται στην τήνο, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του.

Ο ναός της παναγίας της τήνου χτίστηκε σε σημείο όπου βρέθηκε εικόνα της παναγίας, κατά τη θρησκευτική παράδοση μετά από σχετικά οράματα της μοναχής αγίας πελαγίας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση κυκλαδίτικου προορισμού που μαγνητίζει του επισκέπτες του αφενός χάρη στη φυσική. Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με. Λέγεται ότι είδε τρεις κυριακές το ίδιο όνειρο και παρακίνησε τον μητροπολίτη της τήνου γαβριήλ να οργανώσει ανασκαφές στον. Η εικόνα της παναγίας της τήνου, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 ιανουαρίου 1823, στο κτήμα δοξαρά στην τήνο μετά από σχετικά οράματα της μοναχής αγίας πελαγίας. Το 1822 η αδελφή πελαγία από την ιερά μονή κεχροβουνίου είδε την παναγία να της ζητά να βρει μια θαυματουργή εικόνα που ήταν χρόνια θαμμένη στη γη. Η θαυματουργική της χάρη, λέγεται ότι προέρχεται από την ίδια την μητέρα του θεού η οποία, ικανοποιημένη μπροστά στην αληθοφανή παρουσίαση της θείας στιγμής του ευαγγελισμού της ευλόγησε την εικόνα, με τα εξής λόγια: Φτάνοντας βραδάκι στο λιμάνι της τήνου ο ναός της μεγαλόχαρης, σκαρφαλωμένος στο λόφο, σε υποδέχεται ολόλαμπρος και φωτισμένος, δεσπόζοντας πάνω από. Είναι ένα από τα ιερότερα σύμβολα του ελληνισμού και της. Όσοι έχουν ασχοληθεί με την εύρεση της εικόνας της παναγίας της τήνου και την ανέγερση του ναού θεωρούν ότι το πρώτο θαύμα καταγράφηκε το 1823, όταν θεραπεύτηκε από την πανώλη ένα νεαρό παιδί. Ταχτικά πήγαινε στήν εκκλησία καί παρακαλούσε τόν χριστό νά χαρίση φώς στό παιδί της. Το νησί της τήνου είναι άρρηκτα δεμένο με το ναό της μεγαλόχαρης και για πολλούς. Ακόμα η τήνος και το ιερό ίδρυμα στα χρόνια της επανάστασης του 1821 περιέθαλψαν χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφυγαν εδώ από την κάσο, τα ψαρρά, την χίο, την κάρυστο, την κρήτη και άλλες.

Στη θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου, η μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. Η θαυματουργη εικονα τησ παναγιασ τησ τηνου, διχωσ τα ταματα. Σέ κάποια φτωχογειτονιά τού πειραιά ζούσε ένα τυφλό παιδάκι, ο νίκος. Η ιερή εικόνα της παναγίας που φυλάσσεται στην τήνο, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του. Είναι ένα από τα ιερότερα σύμβολα του ελληνισμού και της.

Shmera Giortazei H Megaloxarh Panagia Ths Thnoy Iera Monopatia
Shmera Giortazei H Megaloxarh Panagia Ths Thnoy Iera Monopatia from ieramonopatia.gr
Στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της παναγίας της τήνου οικοδομήθηκε ο μεγαλοπρεπής ναός, που αποτελεί το πρώτο σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους. Όσοι έχουν ασχοληθεί με την εύρεση της εικόνας της παναγίας της τήνου και την ανέγερση του ναού θεωρούν ότι το πρώτο θαύμα καταγράφηκε το 1823, όταν θεραπεύτηκε από την πανώλη ένα νεαρό παιδί. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση κυκλαδίτικου προορισμού που μαγνητίζει του επισκέπτες του αφενός χάρη στη φυσική. Σέ κάποια φτωχογειτονιά τού πειραιά ζούσε ένα τυφλό παιδάκι, ο νίκος. Στην τήνο που ανεγέρθηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα ευστράτιου καλονάρη από τη σμύρνη. Η ιερή εικόνα της παναγίας που φυλάσσεται στην τήνο, έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του. Διαβάστε όλα τα άρθρα του star.gr σχετικά με το θέμα παναγια της τηνου Την στιγμή αυτή μοιράστηκε με

Στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της παναγίας της τήνου οικοδομήθηκε ο μεγαλοπρεπής ναός, που αποτελεί το πρώτο σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους.

Εστιατόρια εκεί κοντά (παναγία η ευαγγελίστρια, ναός και μουσείο): Δείτε την εμβληματική και θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου χωρίς τα τάματα. Η θαυματουργη εικονα τησ παναγιασ τησ τηνου, διχωσ τα ταματα. Ο ιερός ναός ευαγγελιστρίας της τήνου ή παναγία της τήνου, είναι ορθόδοξος ναός του 19ου αι. Η παναγία της τήνου, είναι μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον απόστολο λουκά. Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με. Η εικόνα ανακαλύφθηκε μετά από ανασκαφές στις 30 ιανουαρίου 1823 και ενώ προηγήθηκαν ανασκαφές το 1822 που. Λέγεται ότι είδε τρεις κυριακές το ίδιο όνειρο και παρακίνησε τον μητροπολίτη της τήνου γαβριήλ να οργανώσει ανασκαφές στον. Η θαυματουργική της χάρη, λέγεται ότι προέρχεται από την ίδια την μητέρα του θεού η οποία, ικανοποιημένη μπροστά στην αληθοφανή παρουσίαση της θείας στιγμής του ευαγγελισμού της ευλόγησε την εικόνα, με τα εξής λόγια: Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση κυκλαδίτικου προορισμού που μαγνητίζει του επισκέπτες του αφενός χάρη στη φυσική. 4 ιεράρχες και πλήθος ευσεβών πιστών στον εσπερινό κοιμήσεως της θεοτόκου στην τήνο. Στο κτιριακό συγκρότημα λειτουργεί επίσης το φιλανθρωπικό και κοινωφελές ίδρυμα που. Διαβάστε όλα τα άρθρα του star.gr σχετικά με το θέμα παναγια της τηνου

4 ιεράρχες και πλήθος ευσεβών πιστών στον εσπερινό κοιμήσεως της θεοτόκου στην τήνο. Στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα της παναγίας της τήνου οικοδομήθηκε ο μεγαλοπρεπής ναός, που αποτελεί το πρώτο σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο του νεοσυσταθέντος ελληνικού κράτους. Η θαυματουργική της χάρη, λέγεται ότι προέρχεται από την ίδια την μητέρα του θεού η οποία, ικανοποιημένη μπροστά στην αληθοφανή παρουσίαση της θείας στιγμής του ευαγγελισμού της ευλόγησε την εικόνα, με τα εξής λόγια: Δείτε την εμβληματική και θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου χωρίς τα τάματα. H παναγία της τήνου, ανακαλύφθηκε από το όραμα μιας μοναχής και έσπασε στα δύο από το χτύπημα της αξίνας.

9jcm3jo8u1qyim
9jcm3jo8u1qyim from www.ekklisiaonline.gr
Στη θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου, η μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. Μια μοναχή της μονής της κοιμήσεως του κεχροβουνίου στην τήνο, η πελαγία, αφηγείται στον τότε μητροπολίτη τις θεϊκές οπτασίες της που έκαναν λόγο για μια θαυματουργή εικόνα της παναγίας που βρισκόταν θαμμένη στα έγκατα του νησιού. Δείτε την εμβληματική και θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου χωρίς τα τάματα. Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με. Δέν ὑπάρχει καμία ἀξιολόγηση ἀκόμη. Στη θέση αυτή κτίσθηκε ναός, στον οποίο εναποτέθηκε η εικόνα. Η εικόνα της παναγίας, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 ιανουαρίου 1823 στο κτήμα δοξαρά στην τήνο. Ακόμα η τήνος και το ιερό ίδρυμα στα χρόνια της επανάστασης του 1821 περιέθαλψαν χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφυγαν εδώ από την κάσο, τα ψαρρά, την χίο, την κάρυστο, την κρήτη και άλλες.

Η μητέρα του ήταν καλή, ευσεβής, ενάρετη.

Η παναγία τήνου, ο ιερός ναός ευαγγελιστρίας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα λατρευτικά κέντρα της ορθοδοξίας παγκοσμίως και τον συχνότερο προσκυνηματικό προορισμό εντός ελλάδος. Η παναγία της τήνου, είναι μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον απόστολο λουκά. Στη θέση αυτή κτίσθηκε ναός, στον οποίο εναποτέθηκε η εικόνα. Εστιατόρια εκεί κοντά (παναγία η ευαγγελίστρια, ναός και μουσείο): Λέγεται ότι είδε τρεις κυριακές το ίδιο όνειρο και παρακίνησε τον μητροπολίτη της τήνου γαβριήλ να οργανώσει ανασκαφές στον. To θαύμα σε ένα τυφλό παιδί. Απέναντί της είναι ο αρχάγγελος γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το άγιο πνεύμα με. H παναγία της τήνου, ανακαλύφθηκε από το όραμα μιας μοναχής και έσπασε στα δύο από το χτύπημα της αξίνας. Στη θαυματουργή εικόνα της παναγίας της τήνου, η μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. Η εικόνα της παναγίας, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 ιανουαρίου 1823 στο κτήμα δοξαρά στην τήνο. Το νησί της τήνου είναι άρρηκτα δεμένο με το ναό της μεγαλόχαρης και για πολλούς. Ακόμα η τήνος και το ιερό ίδρυμα στα χρόνια της επανάστασης του 1821 περιέθαλψαν χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφυγαν εδώ από την κάσο, τα ψαρρά, την χίο, την κάρυστο, την κρήτη και άλλες. Η μητέρα του ήταν καλή, ευσεβής, ενάρετη.